DOM KRAJANOV

Šmartinčani smo nov večnamenski objekt težko pričakovali, saj je bil stari kulturni dom v zelo slabem stanju in ni več zadostoval potrebam kraja, kjer deluje veliko društev.

Lep in moderen objekt, ki je kraju v ponos, združuje prireditveno dvorano z vso tehnično opremo, prostore za delovanje društev, prostore krajevne skupnosti in knjižnico. Prevzel je funkcijo turistično informacijskega centra, postajališča za kolesarje in pohodnike in je z oblikovanjem kulturnega dogajanja, ohranjanjem starih običajev, kulinarike, folklore, tradicije in ponudbo ekološke tržnice prispeval k večji prepoznavnosti naselja Šmartno v Rožni dolini, Mestne občine Celje in regije.

Dom krajanov Šmartno v Rožni dolini je plod dobrega sodelovanja in združenih moči, saj je bil zgrajen s pomočjo evropskega in državnega denarja. Od skupno 1.245.058,90 €, kolikor je bila vredna investicija, sta država Slovenija in Evropska unija prispevali 71 % sredstev. 

»Krajevna skupnost je povezovalni člen med ljudmi in mestno občino, je tista, ki zazna in nas opozori na težave, potrebe in želje svojih prebivalcev. Upam, da bo novi Dom krajanov povezovalni člen med vami, prebivalci Šmartnega v Rožni dolini. To je največja investicija Mestne občine Celje v letu 2015,« je med drugim povedal župan Bojan Šrot.

Notranji prostori

knjižnica

Knjižnica Šmartno v Rožni dolini se nahaja v novem Domu krajanov Šmartno v Rožni dolini. 

Otroci, mladostniki in odrasli tu najdejo izbor knjig različnih žanrov (dramatika, pesništvo, družbeni, zgodovinski, kriminalni, biografski, znanstveno fantastični in drugi romani, kartonke, slikanice za otroke itd.) in strokovno literaturo (filozofija, psihologija, medicina, zgodovina, umetnost, jezikoslovje itd.).

Knjižnica vabi na obisk in po dogovoru pripravlja:

  • pravljične dogodivščine so na programu vsako zadnjo sredo v mesecu ob 17. uri,
  • pravljične ure za otroke iz bližnjega vrtca, da skozi pravljice počasi zakorakajo v skrivni svet domišljije, branja in znanja,
  • izobraževalne vsebine za osnovnošolske skupine.

Delovni čas

Sreda: 16:00–19:00
Petek: 08:00–10:00

Julij, avgust:
Sreda: 16.00-19.00

Kontakt

Knjižnica Šmartno
Šmartno 5
3201 Šmartno
Tel.:034261784
izposoja.kk@knjiznica-celje.si
https://www.knjiznica-celje.si/

Notranji prostori knjižnice